TYSD Genel Merkezimize Değerli Hocamız Sn. İris Oktar’dan Mesaj…

TYSD Genel Merkezimize Değerli Hocamız Sn. İris Oktar’dan Mesaj…

Aile olabilmek🙏
Yardımseven ailesi ne demek? Gönül, sevgi, saygı, vefa ne demek? TYSD Kız Öğrenci Yurdumuzun Müdiresi Sn.İris OKTAR Hocamızın kaleminden🧿
“Aşağıdaki yazıyı değerli yöneticimiz Sn. Dilek Bayazıt’a sunmak üzere yazmıştım, duygularımın ve düşüncelerimin küçük bir bölümünü aktarmak için. Kurumumun internet üzerinden hakkımdaki paylaşımını okuduğumda bu yolla da iletmek istedim. Hakkımdaki bu güzel düşüncelere ve ifadelere tüm kalbimle teşekkür ederim.
Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin değerli yöneticileri ve üyeleri,
Bu kurumda çalışmayı neden seçtiğimi ve nasıl olup da bu kadar uzun çalışabildiğimi düşündüm son günlerde. Kuşkusuz görevli olduğum Kız Öğrenci Yurdu’nun devrediliyor olması ve benim artık çalışma yaşamıma son verecek olmam beni bu düşüncelere yöneltmiş olsa gerek.
Bu kurumu seçme nedenlerim tekil değil, alabildiğine çok. Bu kurumun insanlarında erdem var; yardım, paylaşım, kişisel çıkar gözetmemek, fedakarlık, yurtseverlik ve asalet var. Bu kurumun binalarının odalarında ve koridorlarında insana sevgi ve saygı var, cumhuriyet var, Atatürk var. Bu kurumun ruhunda ta 1928’den beri yurdunu sevenlerin örfleri ve mirasları var.
Nasıl bu kadar uzun kalabildim burada?
Aynı binada olduğum tüm Dernek yöneticilerinin ve üyelerinin davranışlarına yansıyan saygın ve olgun kişilikleri en önemli nedendi bence. Yararlı olabilmemdi ikinci neden; bu konudaki olumlu yansımalar son derece destekleyiciydi. Para kazanmak çok gerilerde bir nedendi, gönül kazanmak ise tanımlaması güç bir kazançtı; işte bu kazancın zengini oldum bu kurumda. Öncelikle burada olma nedenim olan öğrencilerin gönlünü kazanabilme hedefine çoğunlukla ulaşmaktan çok mutlu oldum; halen yurtta olanlardan ve yıllar önce mezun olup gidenlerden bile sürekli gelen sevgi dalgalarına dayanarak bunu söyleyebiliyorum. Birlikte çalıştığım arkadaşlarımdan da yoğun şekilde algıladım gönüllerini kazandığımı. Kendisini tanımaktan büyük onur duyduğum Sevgili Birsen Eldem hanımefendinin ve isim vererek ayırt edemeyeceğim diğer saygın yöneticilerimizin de varlığımdan hoşnut olduklarını umuyorum. Bana sürekli verdikleri destekleri için de kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kurum içinde olabilmek benim için büyük bir mutluluktu.”
Saygı ve sevgilerimle,
F. İris OKTAR

Diğer Yazılar

Haberler

Umurbey İlk Öğretim Okuluna Anasınıfı Bağışı

Derneğimizin 81. Kuruluş yılı anısına gerçekleştirdiğimiz, Milli Eğitim Bakanlığı ile çalıştığımız; 81 YIL, 81 İL, 81 ANASINIFI PROJEMİZ, Derneğimiz için çok heyecanlı, başarılı,bağışçılarımızı bizlerle çok iyi kaynaştıran, duygularımızın paylaşıldığı etkili

Haberler

TYSD Genel Merkezimiz İstanbul İnner Wheel Temsilcilerini Derneğimizde Ağırlamıştır

Cumhuriyetimizin 100. Yılında ATAMIZI ziyarete Ankara’ ya gelen ve Genel Merkezimizi de ziyaret eden İstanbul İnner Wheel Temsilcilerini ağırlamaktan ve hoş sohbetlerinden büyük mutluluk duyduk. 15.11.2023

Haberler

TYSD Genel Merkezimizin Atatürk Eğitim Bursu Kampanyası

Öğrencilerimizin eğitimlerine vereceğimiz ufacık katkılar birikerek yarınlarına destek olmamızı sağlayacaktır … Kampanyamıza Ankara Valiliğince “ Şubat ayından başlayarak 2023 yılı sonunda bitmek üzere “ izin verilmiştir… Ancak, ülkemizi yasa boğan