TYSD Genel Merkezi ve 132 Şubemizin Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı
DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ;
20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor.
Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.
Çocukların yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gereğinden yola çıkan BM, bu sözleşme ile çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiş ve taraf devletleri 54 maddeden oluşan sözleşme maddeleri gereğince kendi iç hukuklarında değişim yapmaya zorlamıştır.
ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ,
BÜTÜN ÇOCUKLAR BİZİM…
20.11.2021
Diğer Yazılar
Çanakkale Destanı’nın 104. Yılı…
Her dilin , dinin, ırkın aynı siperde , aynı amaçla çarpıştığı, bulursa ekmeğini bölüştüğü, aynı tastan üzüm hoşafını içtiği, düşman askerini bile sırtında taşıyıp iyileştirmeye çalıştığı, tüfeği bozuldu sanıp, parmağının
TYSD Genel Merkezi ve 126 Şubemiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Ankara’ya Gelişinin 105. Yıl Dönümünü Kutlamaktadır
Hoş Geldin Atam. Cumhuriyetimiz‘in kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlu olsun. 27.12.2024
TYSD Genel Merkezi
92. Yılımızda Derneğimizin sesi ve yüzü olmayı kabul eden kıymetli sanatçımız Erol EVGİN beyefendinin Ankara Congresium’da verdiği konsere katıldık. 10. Cumhurbaşkanı Sn. Ahmet Necdet SEZER ve eşleri, Sn.Özden TOKER hanımefendi,










