TYSD Genel Merkezi ve 129 Şubemiz Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutlamaktadır

TYSD Genel Merkezi ve 129 Şubemiz Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutlamaktadır

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ;

20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor.

Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Çocukların yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gereğinden yola çıkan BM, bu sözleşme ile çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiş ve taraf devletleri 54 maddeden oluşan sözleşme maddeleri gereğince kendi iç hukuklarında değişim yapmaya zorlamıştır.

Çocuklarımız bizim geleceğimiz .

20.11.2024

Diğer Yazılar

Haberler

TYSD Genel Merkezi ve 129 Şubemiz Babalar Gününü Kutlamaktadır

Canımız babalarımız ne çok kıymetlisiniz hepiniz. Var olma sebebimiz, rol modelimiz, annelerimiz ile yol gösterenlerimiz, sizleri seviyoruz… Aramızda olmayan babalarımız Atatürk başta olmak üzere her birinizi saygı, rahmet ve minnetle

Haberler

TYSD Genel Merkezimiz ve 130 Şubemiz Anneler Gününü Kutlamaktadır

BUGÜN VE HER GÜN, GÖKYÜZÜNE KADAR ÇİÇEKLERDEN YOL YAPSAK YİNEDE SEVGİMİZİ ANLATMAYA YETMEZ. ANNELERİMİZİN, ANNE YÜREĞİ TAŞIYAN, ŞEVKATLA SARIP SARMALAYAN TÜM GÖNÜLLERİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN. ARAMIZDA OLMAYAN ANNELERİMİZE SAYGI,

Haberler

Ediz Hun’dan Dünya Gönüllüler Günü Mesajı: Mutluluğun Yegane Yolu Paylaşmaktır

İstanbul Aydın Üniversitesi ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) işbirliğiyle Dünya Gönüllüler Günü çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan ünlü oyuncu Ediz Hun, “Sevgi, yaşamın amacıdır. Mutluluğun kaynağıdır. Mutluluğu yakalamanın yolu da paylaşmaktır”