TYSD Genel Merkezi ve 129 Şubemiz Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutlamaktadır
DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ;
20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor.
Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.
Çocukların yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gereğinden yola çıkan BM, bu sözleşme ile çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiş ve taraf devletleri 54 maddeden oluşan sözleşme maddeleri gereğince kendi iç hukuklarında değişim yapmaya zorlamıştır.
Çocuklarımız bizim geleceğimiz .
20.11.2024
Diğer Yazılar
TYSD Genel Merkezi Seminerleri.
Gençlik ve Proje kolumuzca düzenlediğimiz seminerin bu günkü konusu MOTİVASYON du. Psikolog Hande CESUR gençlerimize yaşama katılmayı, kendini iyi hissetmeyi, başarı ve başarısızlığı, hayatın onlarda bıraktığı, bırakacağı izleri anlattı. Yaşamda
TYSD Genel Merkezi
92. Yılımızda Derneğimizin sesi ve yüzü olmayı kabul eden kıymetli sanatçımız Erol EVGİN beyefendinin Ankara Congresium’da verdiği konsere katıldık. 10. Cumhurbaşkanı Sn. Ahmet Necdet SEZER ve eşleri, Sn.Özden TOKER hanımefendi,
TYSD Genel Merkezimiz ve 132 Şubemizin Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
Özlediğimiz Bayramlara kavuşma yolunda, kucaklaşmadan geçen son bayram olması temennilerimizle herkese SAĞLIKLI ve HUZURLU BİR BAYRAM dileriz. RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. 13.05.2021










