TYSD Genel Merkezi ve 129 Şubemiz Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutlamaktadır
DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ;
20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor.
Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.
Çocukların yetişkinlerden daha farklı ihtiyaçlara ve haklara sahip olması gereğinden yola çıkan BM, bu sözleşme ile çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiş ve taraf devletleri 54 maddeden oluşan sözleşme maddeleri gereğince kendi iç hukuklarında değişim yapmaya zorlamıştır.
Çocuklarımız bizim geleceğimiz .
20.11.2024
Diğer Yazılar
TYSD Genel Merkezi ve 132 Şubemiz Nevruz Bayramını Kutlamaktadır
“İlkbahar gibi bir mevsimi olan bu dünya, üzerinde yaşanmaya değer… Ne olursa olsun…” Sabahattin ALİ Baharın, bereketin, yeni başlangıçların habercisi NEVRUZ BAYRAMI kutlu olsun. 21.03.2022
2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Bursları
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Merkezi 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk ayının Atatürk Eğitim Burs’ larını 6 Ekim 2015 günü öğrencilerimize dağıtmaya başlamıştır. Bu çalışma döneminde ayrıca burs alan
TYSD Genel Merkezi ve 133 Şubemizin Başsağlığı Dilekleri
Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğüne ait “ İnsanlı Keşif Uçağı “ Hakkari ve Van illerimizde keşif yaparken Artos Dağına çarparak düşmüş , 7 kahraman Emniyet Mensubu evladımız şehit olmuştur… Emniyet









