TYSD Genel Merkez ve 133 Şubemizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
Tarihte Bugün: 18 Mayıs 1919
Mustafa Kemal Paşa 47 silah arkadaşıyla beraber 16 Mayıs Cuma günü öğlenden sonra Galata rıhtımından Bandırma Vapuruyla Samsun’a gitmek için ayrıldı.
18 Mayıs Pazar günü öğle üzeri Sinop’a vardılar.
Mustafa Kemal gizli olarak şehre çıktı ve yetkililerle bazı görüşmeler yaptı. Akşam saat 20’de Sinop limanından Samsun’a gitmek için demir alındı.
Bütün gece seyrine devam eden Bandırma vapuru 19 Mayıs Pazartesi sabah 6’da Samsun’a vardı ve Mustafa Kemal, milletimizin geleceğine yön verecek olan Milli Mücadeleyi böylece başlattı.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun
Diğer Yazılar
TYSD Genel Merkezi ve 132 Şubemiz
#18martşehitleriölümsüzdür “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik misalidir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” Mustafa Kemal Atatürk #18Mart1915 #ÇanakkaleZaferi 17.03.2021
TYSD Genel Merkez ve 132 Şubemizin Gazilerimize Mesajı
Gazilerimiz onurumuz, gururumuzdur. Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru için canından can, kanından kan veren tüm Kahraman Gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.
TYSD Genel Merkezi ve 130 Şubemiz
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI 100. YAŞINDA… Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığının varlığının kabul görmesinin sebebi LOZAN ANTLAŞMASIDIR. Görüşmeleri 3 ay sürdü. 24 Temmuz 1923’te İsviçre’nin Lozan kentinde Türkiye ile









