TYSD Genel Merkezimizden Sağlıklı Bir Hayat İçin Öneriler
Dermatolog Prof. Dr. Meltem ÖNDER’den sağlık dilekleriyle önerileri, uygulamamız için tavsiyeleri var bizlere…
1- Ellerinizden ve bileklerinizden tüm takı ve bileklik gibi aksesuarlar çıkarılmalıdır. Zorunlu olmadıkça saat takılmamalıdır
2- Tırnaklar kısa kesilmelidir.
3- Eğer ellerde gözle görülür kirlenme varsa veya solunum salgılarına maruz kalınmışsa muhakkak yıkanmalıdır.
4- Ellerinizi sık sık sıvı sabun ve ılık su (sıcak su değil) ile 20 saniye boyunca köpürterek yıkayınız. İyice durulayın ve mümkünse tek kullanımlık kağıt havlu ile kurulayınız.
5- Su ve sabun kullanılamayan durumlarda en az %60 alkol bazlı bir dezenfektan ile ellerinizi dezenfekte etmeniz ve sonrasında en kısa sürede ellerin yıkanması gerekmektedir.
6- Her yıkama sonrası ellere nemli iken mutlaka bir nemlendirici uygulayın. Bu nemlendirici deri bariyerini onarır ve korunmaya zarar vermeyecektir.
7- Nemlendirici kokusuz ve yağlı bazlı olmalıdır. Örnek: saf beyaz vazelin ya da hiçbir şey bulamazsanız zeytinyağı da sürülebilir.
8- Sık el yıkamaya ve dezenfektan kullanımına bağlı irritan kontakt dermatit (tahrişe bağlı egzama) tablonuz şiddetli ise bu durumda Deri ve Zührevi Hastalıklar uzmanınıza telefonla danışarak önereceği kortizonlu krem veya merhemi kısa süreli kullanabilirsiniz. Çünkü şiddetli egzama oluşmuş ise tek başına nemlendirici iyileşmeniz için yetersiz kalacaktır.
9- Lütfen doktorunuz tarafından önerilmeyen ilaçları kullanmayınız.
10- Virüsten korunma için ellerinizi yıkamanız çok önemlidir. Unutmayınız ki, ekzemanız tedavi edilebilir.
Sağlık Dileklerimiz ile
Türk Dermatoloji Derneği Dermatoallerji Grubu
Diğer Yazılar
H.Ü. Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcilerinin Derneğimizi Ziyareti
Değerli bağışcımız Sn. Nurgül EREN’in şehit evladı anısına Hacettepe Üniversitesinde Derneğimiz aracılığıyla yaptırdığı ” Şehit Cihan EREN Elektronik Sınav Merkezi ” hepimizin haklı gururu…Bu gün H.Ü Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcileri
TYSD Genel Merkezi ve 132 Şubemiz Şehitlerimizi Saygı ile Anmaktadır
78.000 ŞEHİDİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN… 22.12.2021
Resim ve Kompozisyon Yarışması Sonuçları
“Gençlerin Gözüyle Yardımseverlik” konulu Liseler arası Kompozisyon ve Resim yarışmamız sonuçlanmıştır. 5 Nisan 2018 tarihinde Genel Merkez’de toplanan jürinin değerlendirmesi sonucu aşağıdaki eserler ödüle layık görülmüştür. Kompozisyon Yarışması 1. Birincilik















