TYSD Genel Merkezimizden Sağlıklı Bir Hayat İçin Öneriler
Dermatolog Prof. Dr. Meltem ÖNDER’den sağlık dilekleriyle önerileri, uygulamamız için tavsiyeleri var bizlere…
1- Ellerinizden ve bileklerinizden tüm takı ve bileklik gibi aksesuarlar çıkarılmalıdır. Zorunlu olmadıkça saat takılmamalıdır
2- Tırnaklar kısa kesilmelidir.
3- Eğer ellerde gözle görülür kirlenme varsa veya solunum salgılarına maruz kalınmışsa muhakkak yıkanmalıdır.
4- Ellerinizi sık sık sıvı sabun ve ılık su (sıcak su değil) ile 20 saniye boyunca köpürterek yıkayınız. İyice durulayın ve mümkünse tek kullanımlık kağıt havlu ile kurulayınız.
5- Su ve sabun kullanılamayan durumlarda en az %60 alkol bazlı bir dezenfektan ile ellerinizi dezenfekte etmeniz ve sonrasında en kısa sürede ellerin yıkanması gerekmektedir.
6- Her yıkama sonrası ellere nemli iken mutlaka bir nemlendirici uygulayın. Bu nemlendirici deri bariyerini onarır ve korunmaya zarar vermeyecektir.
7- Nemlendirici kokusuz ve yağlı bazlı olmalıdır. Örnek: saf beyaz vazelin ya da hiçbir şey bulamazsanız zeytinyağı da sürülebilir.
8- Sık el yıkamaya ve dezenfektan kullanımına bağlı irritan kontakt dermatit (tahrişe bağlı egzama) tablonuz şiddetli ise bu durumda Deri ve Zührevi Hastalıklar uzmanınıza telefonla danışarak önereceği kortizonlu krem veya merhemi kısa süreli kullanabilirsiniz. Çünkü şiddetli egzama oluşmuş ise tek başına nemlendirici iyileşmeniz için yetersiz kalacaktır.
9- Lütfen doktorunuz tarafından önerilmeyen ilaçları kullanmayınız.
10- Virüsten korunma için ellerinizi yıkamanız çok önemlidir. Unutmayınız ki, ekzemanız tedavi edilebilir.
Sağlık Dileklerimiz ile
Türk Dermatoloji Derneği Dermatoallerji Grubu
Diğer Yazılar
TYSD Genel Merkezimizin 72. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirmiştir
72.Olağan Genel Merkez Genel Kurulumuzu 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde 63 Şubemizin katılımıyla Ankara Latanya Otel’ de gerçekleştirdik. Katılan Şube Başkanlarımıza, delege arkadaşlarımıza, misafirlerimize; Genel Kurulumuzu başarıyla yöneten DİVAN KURULU Üyelerimize
TYSD Genel Merkezi ve 131 Şubemiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı Kutlamaktadır
19 MAYIS ATATÜRK ‘ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN… Yüce ATAMIZI, şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz… 19.05.2022
TYSD Genel Merkez ve 132 Şubemizin 5 Aralık Kadın Hakları Günü Mesajı
“Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” Mustafa Kemal ATATÜRK MİNETTARIZ #5Aralıkkadınhaklarıgünü
















