TYSD Genel Merkez ve 133 Şubemizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

TYSD Genel Merkez ve 133 Şubemizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Tarihte Bugün: 18 Mayıs 1919
Mustafa Kemal Paşa 47 silah arkadaşıyla beraber 16 Mayıs Cuma günü öğlenden sonra Galata rıhtımından Bandırma Vapuruyla Samsun’a gitmek için ayrıldı.
18 Mayıs Pazar günü öğle üzeri Sinop’a vardılar.
Mustafa Kemal gizli olarak şehre çıktı ve yetkililerle bazı görüşmeler yaptı. Akşam saat 20’de Sinop limanından Samsun’a gitmek için demir alındı.
Bütün gece seyrine devam eden Bandırma vapuru 19 Mayıs Pazartesi sabah 6’da Samsun’a vardı ve Mustafa Kemal, milletimizin geleceğine yön verecek olan Milli Mücadeleyi böylece başlattı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

Diğer Yazılar

Haberler

TYSD Genel Merkezi ve 130 Şubemizin Deprem Felaketi Boyunca Gerçekleştirmiş Oldukları Yardımlar

Milletçe yastayız, DEPREMİN 40., SELİN 3. günü… Her gün acılarımıza bir yenisi ekleniyor. ATAMIZDAN aldığımız onurlu ismimizin sorumluluğu, birlikten güç ve sevginin büyüdüğünü, yaraları iyileştirdiğini bilerek umutla çalışıyoruz. Bağışçılarımıza minnettarız.

Haberler

TYSD Genel Merkezimiz 94. Kuruluş Yıldönümünü Ödül Töreni ile Kutlamıştır

Derneğimizin 94. Kuruluş Yıldönümü ve Ödül Törenimizi bu yıl Genel Merkez Binamızda gerçekleştirdik. Derneğimizin kadim dostu T.C. Kamu Görevlileri Etik Kurul Başkanı ve Yüksek İstişare Kurul Üyesi Sn. Köksal TOPTAN

Haberler

TYSD Genel Merkez ve 132 Şubemizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

#3aralıkdünyaengellilergünü #engellerikaldır #sevgitümengelleriaşar